פוטותרפיה​

מהי פוטותרפיה?

פוטותרפיה היא טיפול רפואי בו נעשה שימוש באור טבעי או מלאכותי לשיפור מצב בריאותי. הטיפול יכול לכלול נורות פלורסנט, נורות הלוגן, אור שמש או דיודות פולטות אור (LED).

פוטותרפיה ידועה גם בתור טיפול באור והליותרפיה. איזה סוג של טיפול אתה צריך ואופן השימוש באור יכול להשתנות בהתאם אם הפוטותרפיה מיועדת לאקזמה, פסוריאזיס או מצבים בריאותיים אחרים.

מאמר זה מסביר כיצד נעשה שימוש בטיפול באור לטיפול במצבים אלו. הוא גם דן בחלק מהסיכונים הכרוכים בכך.

סוגי פוטותרפיה​

ישנם שלושה סוגים עיקריים של טיפול באור המשמשים להפרעות עור:
  • UVB בפס רחב: UVB בפס רחב משתמש במגוון רחב של קרני UVB. קרני UVB נמצאות באור השמש, אבל אתה לא יכול לראות אותן.
  • Narrowband UVB: זה כולל שימוש בחלק קטן יותר ואינטנסיבי יותר של UVB כדי לטפל במצב העור. זהו הסוג הנפוץ ביותר של טיפול באור המשמש כיום.
  • PUVA: משלב אור UVA עם חומר כימי בשם psoralen, המגיע מצמחים. ניתן למרוח פסורלן על העור או לקחת אותו כגלולה. זה הופך את העור שלך לרגיש יותר לאור.

טיפול בפוטותרפיה כולל שימוש באור אולטרה סגול (UV) להאטת צמיחת תאי העור ודלקת. דלקת היא אחת הדרכים שבהן המערכת החיסונית שלך מגיבה לזיהומים, פציעות ו"פולשים" זרים.

קרני UVB משפיעות על השכבות החיצוניות ביותר של העור. קרני UVA מעט פחות אינטנסיביות, אך חודרות עמוק יותר לתוך העור. ניתן להשתמש בשני סוגים אלו של אור UV בדרכים שונות.

ההשפעות של טיפול באור להפרעות עור הן בדרך כלל זמניות. פוטותרפיה לבעיות עור עשויה להימשך שישה עד שמונה מפגשים ועד חודשיים לעבודה.

טיפול באור יכול לשמש לטיפול במצבי עור, הפרעות במצב הרוח, הפרעות שינה, כמה סוגי סרטן וצהבת אצל תינוקות. חלק מהטיפולים כוללים חשיפה לאור טבעי או מלאכותי. אחרים משלבים טיפול באור עם תרופה שהופכת את האור ליעיל יותר.

בעוד שטיפול באור נחשב בטוח, לחלק מהאנשים יש תופעות לוואי. וזה לא מתאים לכולם. אם את בהריון או מניקה, יש לך היסטוריה משפחתית של סרטן עור, או שיש לך מחלת כבד או זאבת, ייתכן שטיפול באור לא יועיל.

עגלת קניות
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
      Calculate Shipping