טיפולי פנים

ניקוי עמוק ניקוז קומודונים (שחורים)

קומדונים הם סוג של אקנה שהם בדרך כלל קטנים ובעלי צבע בשר או כהה במראה. למרות שזה לא מזיק, קומדו יכול להיות מאתגר לטיפול בעצמך. המשך לקרוא כדי ללמוד מה גורם לכתמים אלה וכיצד לטפל בהם ביעילות.

מהם קומודונים (שחורים)

בניגוד לאקנה שהוא אדום וכואב, קומדונים הם פצעונים לא כואבים המתפתחים מעל זקיקי השיער. קומדון מתחיל להיווצר כאשר שמן ותאי עור נלכדים בזקיק השערה. כאשר זה קורה, הזקיק מתנפח, מה שגורם לבליטה על פני העור שלך. הבליטה הזו היא קומדון.

ישנם שני סוגים שונים של קומדונים: פתוח וסגור.

בקומדונים פתוחים, סבום או שמן, נכנסים לזקיק פתוח ומתאחדים עם תאי עור וזיעה ויוצרים פקק. הפקק חשוף לאוויר המחמצן את הפקק ומשווה לו מראה כהה. זה נקרא גם ראש שחור.

קומדונים סגורים הם פשוט קומדונים שאינם נחשפים לאוויר. במקום זאת, פתח הנקבוביות חסום, שומר על הסתימה מתחת לפני השטח של העור. מסיבה זו, קומדונים פתוחים מכוסים לעתים קרובות עם ראש לבן. נקראים גם מיליה, הם יכולים להיות גם צהובים במראה ולהרגיש קשים למגע. לא משנה אם הקומודון פתוח או סגור, הוא יהיה מוגבה מעל פני העור, ויוצר לפחות בליטה קטנה.

צורת היחיד של קומדון, קומדו, מגיעה מהמילה הלטינית comedere, שפירושה "לאכול". בטרמינולוגיה הרפואית של ימינו, הכוונה היא למוגלה ולשמן המתבטאים לעתים מקומדו פתוח או סגור. עם זאת, אם זה קורה, מבחינה טכנית אתה כבר לא מתמודד עם קומדון אלא עם פצעון (פוסטולה). בדרך כלל לא ניתן להקפיץ קומדונים.

"קומדון מתחיל להיווצר כאשר שמן ותאי עור נלכדים בזקיק השערה. כאשר זה קורה, הזקיק מתנפח, מה שגורם לבליטה על פני העור שלך. הבליטה הזו היא קומדון."

למרות שהם יכולים להופיע בכל מקום בגוף, קומדונים סגורים הם הנפוצים ביותר על הפנים, במיוחד האף, הלחיים והמצח. הם יכולים גם לנוע בגודלם: למרות שהם בדרך כלל קטנים (קוטר של 1 עד 2 מילימטרים), הם יכולים גם להיות קטנים מדי מכדי שניתן יהיה לראותם (מיקרוקומדונים) או אפילו גדולים בהרבה מהרגיל (קומדונים ענקיים). הם יכולים גם להידבק ולהתפתח לאקנה דלקתי.

למרות שהם בדרך כלל לא מגרדים או מכאיבים, המראה שלהם (וההתנגדות שלהם לקפיצה) עדיין יכולים להשאיר אותך בתחושת אי נוחות.

מה גורם לקומדונים סגורים?

למרות שרוב האנשים חווים קומדון מדי פעם, תנאים ואורחות חיים מסוימים הופכים אנשים מסוימים לרגישים אליהם יותר מאחרים. אם אתה מתמודד עם התפרצויות קומדון מתמשכות ועקביות, סביר להניח שיש לך אקנה קומדונית.

בעוד שגם נקודות לבנים וגם נקודות שחורות נגרמים על ידי זקיקי שיער סתומים, עודף שמן הוא האשם העיקרי בכל הנוגע להתפתחות קומדון. מסיבה זו, אנשים עם עודף חלב נוטים יותר לחוות התפרצויות. השינויים ההורמונליים המתרחשים במהלך ההתבגרות גורמים לבני נוער לסבול מעודף שמן. מבוגרים עם עור שמן יכולים להיפגע גם הם. ישנם גם מספר גורמים אחרים שיכולים להגביר את הסבירות לפתח אקנה קומונדונית. אלו כוללים:

  • עישון: מספר מחקרים הראו כי מעשנים רגישים יותר לפתח קומדונים סגורים מאשר לא מעשנים.
  • דיאטה: לתזונה המורכבת ברובה ממזונות מעובדים, כולל סוכרים, שומנים ומזונות מטוגנים, יכולה להיות השפעה ישירה ושלילי על בריאות העור. כמו כן, הוכח כי מוצרי חלב יוצרים תגובה דלקתית אצל אנשים מסוימים, הגורמת גם לאקנה כואבת וגם לקומודונים סגורים.
  • טיפוח ואיפור: שימוש בקרם לחות כבד יכול להעלות את רמות השמן בעור. למי שכבר יש לו עור שמן, שימוש בקרם לחות לא נכון יכול להוות את ההבדל בין עור שקוף להתפרצויות קומדון. מוצרי שיער כמו פומדות יכולים גם הם לגרום לכתמים אלה, במיוחד ליד קו השיער.
  • סביבה: מגורים באזור עם לחות גבוהה עלולים להגביר את האקנה, שכן הלחות הנוספת באוויר עלולה לפתוח נקבוביות, ולהפוך אותן לרגישות יותר ללכידת שמן, לכלוך ואלרגנים.
  • נגיעה: בחירה או קפיצה של קומדונים עלולה לגרות אותם עוד יותר, וכתוצאה מכך להתפרצויות קומדון נוספות.
  • טיפולי עור: כמה מחקרים מראים כי פילינג כימי וטיפולי לייזר יכולים להגביר את הסיכוי לקבל קומדונים פתוחים או סגורים.
 

אקנה

מזה אקנה?

אקנה היא מצב עור שכיח המתרחש כאשר זקיקי שיער מתחת לעור נסתם. סבום – שמן שעוזר למנוע את התייבשות העור – ותאי עור מתים סותמים את הנקבוביות, מה שמוביל להתפרצויות של נגעים, הנקראים בדרך כלל פצעונים או פצעונים. לרוב, ההתפרצויות מתרחשות על הפנים אך יכולות להופיע גם על הגב, החזה והכתפיים.

אקנה היא הפרעה דלקתית של העור, שיש בה בלוטות חלב (שמן) המתחברות לזקיק השערה, המכיל שערה עדינה. בעור בריא, בלוטות החלב מייצרות חלב שמתרוקן אל פני העור דרך הנקבובית, שהיא פתח בזקיק. קרטינוציטים, סוג של תא עור, מצפים את הזקיק. בדרך כלל כאשר הגוף משיל תאי עור, הקרטינוציטים עולים אל פני העור. כאשר למישהו יש אקנה, השיער, החלב והקרטינוציטים נדבקים זה לזה בתוך הנקבוביות. זה מונע את נשירת הקרטינוציטים ומונע מהסבום להגיע אל פני העור. התערובת של שמן ותאים מאפשרת לחיידקים שחיים בדרך כלל על העור לצמוח בזקיקים החתום ולגרום לדלקת – נפיחות, אדמומיות, חום וכאב. כאשר דופן הזקיק החתום מתפרק, הוא שופך את החיידקים, תאי העור והשומן לתוך העור הסמוך, ויוצר נגעים או פצעונים.

עבור רוב האנשים, אקנה נוטה להיעלם עד שהם מגיעים לשנות השלושים לחייהם, אבל יש אנשים בשנות הארבעים והחמישים לחייהם ממשיכים לסבול מבעיית העור הזו.

למי יש אקנה?

אנשים מכל הגזעים והגילאים סובלים מאקנה, אך היא שכיחה ביותר בקרב בני נוער ומבוגרים צעירים. כאשר אקנה מופיעה במהלך שנות העשרה, היא שכיחה יותר אצל גברים. אקנה יכולה להימשך בבגרות, וכשזה קורה, היא שכיחה יותר אצל נשים.

איזה סוגי אקנה קיימים?

אקנה גורמת למספר סוגים של נגעים, או פצעונים. רופאים מתייחסים לזקיקי שיער מוגדלים או סתומים כאל קומדונים.

סוגי אקנה כוללים:

  • ראשים לבנים: זקיקי שיער סתומים שנשארים מתחת לעור ומייצרים בליטה לבנה.
  • נקודות שחורות: זקיקים סתומים המגיעים אל פני העור ונפתחים. הם נראים שחורים על פני העור מכיוון שהאוויר משנה את צבע החלב, לא בגלל שהם מלוכלכים.
  • פפולות: נגעים דלקתיים המופיעים בדרך כלל כגבשושיות קטנות וורודות על העור ויכולים להיות רגישים למגע.
  • פצעונים או פצעונים: פצעונים שמעליהם נגעים מלאי מוגלה לבנים או צהובים שעשויים להיות אדומים בבסיסם.
  • גושים: נגעים מוצקים גדולים וכואבים שנכנסים עמוק בתוך העור.
  • אקנה נודולרי חמור (המכונה לפעמים אקנה ציסטית): נגעים עמוקים, כואבים, מלאי מוגלה.

מהם הגורמים לאקנה?

רופאים וחוקרים מאמינים שאחד או יותר מהדברים הבאים יכולים להוביל להתפתחות אקנה:

  • עודף או ייצור גבוה של שמן בנקבוביות.
  • הצטברות של תאי עור מתים בנקבוביות.
  • גידול של חיידקים בנקבוביות.

הגורמים הבאים עשויים להגביר את הסיכון שלך לפתח אקנה:

  • הורמונים. עלייה באנדרוגנים, שהם הורמוני מין גבריים, עלולה להוביל לאקנה. אלו גדלים הן אצל בנים והן אצל בנות בדרך כלל במהלך ההתבגרות וגורמים לבלוטות החלב להגדיל וליצור יותר חלב. שינויים הורמונליים הקשורים להריון יכולים גם הם לגרום לאקנה.
  • היסטוריה משפחתית. חוקרים מאמינים שייתכן שיש לך סיכוי גבוה יותר לחלות באקנה אם ההורים שלך סבלו מאקנה.
  • תרופות. תרופות מסוימות, כגון תרופות המכילות הורמונים, קורטיקוסטרואידים וליתיום, עלולות לגרום לאקנה.
  • גיל. אנשים בכל הגילאים יכולים לחלות באקנה, אבל זה נפוץ יותר בקרב בני נוער.

הדברים הבאים אינם גורמים לאקנה, אך עלולים להחמיר אותו.

  • דִיאֵטָה. כמה מחקרים מראים שאכילת מזונות מסוימים עלולה להחמיר את האקנה. החוקרים ממשיכים לחקור את תפקיד התזונה כגורם לאקנה.
  • לחץ.
  • לחץ של קסדות ספורט, בגדים צמודים או תרמילים.
  • חומרים מגרים סביבתיים, כגון זיהום ולחות גבוהה.
  • מעיכה או קטיפה בפגמים.
  • מקרצף את העור חזק מדי.

פיגמנטציה

מהן הפרעות פיגמנטציה בעור?

הפרעת פיגמנטציה בעור היא מצב המשפיע על צבע העור. כמה סוגים נפוצים של הפרעות פיגמנטציה בעור כוללים לבקנות, מלזמה, ויטיליגו ושינויים בפיגמנט כתוצאה מנזק לעור.
הפיגמנט מלנין נותן לעור את צבעו. הוא מיוצר על ידי תאי עור מיוחדים הנקראים מלנוציטים. כאשר המלנוציטים נפגעים, צבע העור עלול להיפגע. זה יכול להשפיע על אזור קטן אחד בגוף או על הגוף כולו, תלוי בגורם והתקדמות ההפרעה.1

מאמר זה דן בסוגים השונים של הפרעות פיגמנטציה בעור יחד עם הסימפטומים, הגורמים והטיפולים שלהן.

מתי להגיע לייעוץ בקליניקה?

אם אתה מפתח שינוי צבע בעור, עדיף לקבוע תור עם הרופא שלך – גם אם זה לא כואב. זה יעזור לך לשלול כל מחלות עור חמורות ולהעלות אותך לדרך לטיפול הרבה יותר מהר.

לאחר שלילה למחלות אצל הרופא, נוכל לטפל אצלנו בקליניקה לאחר ייעוץ ראשוני.

התמודדות עם הפרעת פיגמנטציה בעור יכולה להיות קשה, גם אם היא לא גורמת נזק לבריאות שלך. המאבק הרגשי יכול לגבות מחיר עצום מהרווחה הנפשית שלך. החדשות הטובות הן שהפרעות רבות בפיגמנטציה של העור אינן חמורות וניתן לטפל בהן רפואית או לכסות אותן בבטחה עם קוסמטיקה (אם תבחר לעשות זאת).

חשוב להישאר חיוביים כאשר מתמודדים עם הפרעת פיגמנטציה של העור ולזכור שכל העור יפה.

אנטי אייג’ינג

ההזדקנות הייתה עובדת חיים מאז שנוצרה. בני אדם עוברים שלבים שונים של החיים מהיותם ילד ועד נוער ועד מבוגר כשהנוער הוא החלק הטוב ביותר בחיים מנקודת מבט בריאותית. בריאות טובה, שרירים חזקים, מערכת חיסונית יעילה, זיכרון חד ומוח בריא אופייניים לנעורים אידיאליים. ההורמונים פועלים בשיא יכולתם במהלך שנות הנעורים.

רפואת אנטי אייג'ינג שואפת לשמור או להשיג זאת ללא קשר לגיל הכרונולוגי, כלומר להישאר בריא ויעיל ביולוגית.

כתב העת המדעי היוקרתי, Biogerontology, מגדיר את ההזדקנות כך: "היכולת הכושלת המתקדמת של הכוחות הפנימיים והגנטיים של הגוף עצמו להגן, לשמור ולתקן את עצמו כדי להמשיך לעבוד ביעילות."

אנו חיים כעת בעידן המידע. הידע הרפואי גדל בקצב מדהים והכפיל את עצמו כל שלוש שנים. קצב הכפלה זה של מידע הולך ופוחת. העולם משתנה וכך גם הדרך בה אנו רואים את בריאותנו ורווחתנו ככל שאנו מתבגרים.

האמינו כי ההזדקנות היא תופעת טבע אינהרנטית, אוניברסלית ומתקדמת. זה מזיק ללא יתרונות מלבד אולי חוכמה. אבל עכשיו יש שינוי פרדיגמה בהסתכלות על תהליך ההזדקנות על סמך ראיות מתועדות היטב בספרות רפואית ומדעית. אם נשרטט את הבריאות בציר y ואת מספר השנים בציר ה-x, עקומת החיים היא כמו משולש המעוות כשקודקודו 25-30 שנים. אנטי אייג'ינג עוזר להפוך אותו למלבן.

מנגנוני הזדקנות טבעיים רבים גורמים לעיתים קרובות למחלות ממשיות. מכאן אנו יכולים להסיק כי מאבק בתהליך הזדקנות עשוי להביא לשיפור של מחלה הקשורה לגיל.

כל בעלי החיים או הצמחים מראים בסופו של דבר סימני הזדקנות גם אם הם נמצאים בסביבה מוגנת. כאשר אנו מסתכלים על איורוודה אשר רושם צמחים או מרכיביהם ותמציות להילחם במחלות, יש לתהות מדוע? הטבע יצר את הכימיקלים הצמחיים האלה כדי לעזור להם להגן מפני מחלות או הזדקנות. בני אדם התאימו מאוחר יותר את הכימיקלים הללו לשימוש עצמי כדי להגדיל את סיכוייהם לשמור על בריאותם.

מזותרפיה

מזה מזותרפיה?

מזותרפיה היא טכניקה המשתמשת בהזרקות קוסמטיות כדי להצעיר את העור. למד עוד על מזותרפיה וכיצד זה יכול לעבוד בשבילך.

אנשים רבים מגלים שכשהם מזדקנים, העור שלהם לא נראה נהדר או מרגיש מתוח ורך כפי שנראה בצעירותם. הבעיה היא שחלק מהאנשים מאמינים שאין שום דבר שאפשר לעשות כדי ליהנות ממראה צעיר שוב.

למרבה המזל, פתרונות קוסמטיים רבים יכולים לעזור להתמודד עם ההשפעות הלא רצויות של ההזדקנות. דוגמה אחת כזו היא מזותרפיה, טכניקה זעיר פולשנית המציעה תוצאות אמיתיות לאורך זמן למטופלים.

אם אתם תוהים מהי מזותרפיה, זה טיפול קוסמטי שמחדש וממצק את העור. זוהי טכניקה שפותחה לראשונה בתחילת שנות ה-50 על ידי רופא צרפתי, מישל פיסטור, כדי להקל על כאבים, אך כיום נעשה בה שימוש נרחב לטיפולים קוסמטיים שונים.

 

מזותרפיה כוללת שימוש במחטים מיקרו עדינות להזרקת ויטמינים לשכבה האמצעית של העור – המזודרם. זוהי אלטרנטיבה פופולרית לטיפולים קוסמטיים קיימים כגון שאיבת שומן, בוטוקס ומתיחות פנים.

 

ניתן להשתמש במזותרפיה כדי להידוק עור רפוי, להפחית את הופעת הקמטים והקמטוטים, להבהיר עור פיגמנט, ולטפל בהתקרחות. זה גם טיפול טוב להפחתת שומן וצלוליט.

היתרונות של מזותרפיה?

ללא ספק היתרון העיקרי של מזותרפיה הוא שמדובר בטיפול קוסמטי זעיר פולשני. אבל מה עושה מזותרפיה, בדיוק? בקצרה, מזותרפיה היא פתרון מעשי לטיפול במגוון רחב של תלונות קוסמטיות.

יתרון של מזותרפיה בהשוואה לטיפולים אלטרנטיביים הוא שהמטופלים יכולים לקבל פתרונות הזרקה המותאמים לדרישותיהם הייחודיות. המשמעות היא שיש מעט עד אין תופעות לוואי, בנוסף התוצאות הן מקומיות או אזוריות לאתרי ההזרקה.

ב-Cosmetic Injectables Australia, פתרונות המזותרפיה שלנו מכוונים לעודף פיגמנטציה, אדמומיות עור וגוון עור לא אחיד. יתרה מכך, כולם מקדמים את ייצור הקולגן, וכתוצאה מכך גוון עור צעיר ובריא יותר.

מזותרפיה בטוחה לשימוש עם כל סוגי העור ויש לה סיכון נמוך ביותר לסיבוכים או תופעות לוואי לאחר הטיפול.

האם יש תוצאות למזותרפיה?

אם אתה שוקל טיפול לטיפול בבעיות קוסמטיות מסוימות, אולי אתה שואל את עצמך, האם מזותרפיה עובדת?

חולי מזותרפיה יכולים לראות את תוצאות הטיפולים שלהם ארבעה עד שישה שבועות לאחר הפגישה שלהם. הטיפולים מותאמים לדרישות של כל מטופל, ומביאים לתוצאות מוצלחות.

חלק מהמטופלים עשויים לשלב מזותרפיה עם טיפולים קוסמטיים אחרים כדי להשיג מטרה מסוימת. צור קשר עם Cosmetic Injectables Australia כדי לקבוע פגישה עם הצוות שלנו כדי שתוכל ללמוד כיצד מזותרפיה יכולה לעזור לך.

פוטותרפיה

מזה פוטותרפיה?

פוטותרפיה היא טיפול רפואי בו נעשה שימוש באור טבעי או מלאכותי לשיפור מצב בריאותי. הטיפול יכול לכלול נורות פלורסנט, נורות הלוגן, אור שמש או דיודות פולטות אור (LED).

פוטותרפיה ידועה גם בתור טיפול באור והליותרפיה. איזה סוג של טיפול אתה צריך ואופן השימוש באור יכול להשתנות בהתאם אם הפוטותרפיה מיועדת לאקזמה, פסוריאזיס או מצבים בריאותיים אחרים.

מאמר זה מסביר כיצד נעשה שימוש בטיפול באור לטיפול במצבים אלו. הוא גם דן בחלק מהסיכונים הכרוכים בכך.

סוגי פוטותרפיה

ישנם שלושה סוגים עיקריים של טיפול באור המשמשים להפרעות עור:2

  • UVB בפס רחב: UVB בפס רחב משתמש במגוון רחב של קרני UVB. קרני UVB נמצאות באור השמש, אבל אתה לא יכול לראות אותן.
  • Narrowband UVB: זה כולל שימוש בחלק קטן יותר ואינטנסיבי יותר של UVB כדי לטפל במצב העור. זהו הסוג הנפוץ ביותר של טיפול באור המשמש כיום.
  • PUVA: משלב אור UVA עם חומר כימי בשם psoralen, המגיע מצמחים. ניתן למרוח פסורלן על העור או לקחת אותו כגלולה. זה הופך את העור שלך לרגיש יותר לאור.

טיפול בפוטותרפיה כולל שימוש באור אולטרה סגול (UV) להאטת צמיחת תאי העור ודלקת. דלקת היא אחת הדרכים שבהן המערכת החיסונית שלך מגיבה לזיהומים, פציעות ו"פולשים" זרים.

קרני UVB משפיעות על השכבות החיצוניות ביותר של העור. קרני UVA מעט פחות אינטנסיביות, אך חודרות עמוק יותר לתוך העור. ניתן להשתמש בשני סוגים אלו של אור UV בדרכים שונות.

ההשפעות של טיפול באור להפרעות עור הן בדרך כלל זמניות. פוטותרפיה לבעיות עור עשויה להימשך שישה עד שמונה מפגשים ועד חודשיים לעבודה.

טיפול באור יכול לשמש לטיפול במצבי עור, הפרעות במצב הרוח, הפרעות שינה, כמה סוגי סרטן וצהבת אצל תינוקות. חלק מהטיפולים כוללים חשיפה לאור טבעי או מלאכותי. אחרים משלבים טיפול באור עם תרופה שהופכת את האור ליעיל יותר.

בעוד שטיפול באור נחשב בטוח, לחלק מהאנשים יש תופעות לוואי. וזה לא מתאים לכולם. אם את בהריון או מניקה, יש לך היסטוריה משפחתית של סרטן עור, או שיש לך מחלת כבד או זאבת, ייתכן שטיפול באור לא יועיל.

עגלת קניות
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
      Calculate Shipping